fredag 30. september 2011

Joggegenser!



En deilig genser som matcher en bukse jeg har lagt ut her tidligere. Med en liten lomme, som sikkert blir mest pynt, men det er litt artig med noen sånne detaljer. Den er laga i isoli (joggebukse stoff) og ribb. Blei fin! Gleder meg til å prøve den på, og håper passformen er god.

Har så mange tanker om hva jeg vil lage, men det blir for mange, og jeg klarer ikke bestemme meg for noe! Forslag?

God helg!

onsdag 28. september 2011

Et skjørt



Har laga et skjørt. Må justere det litt til neste skjørt, men fint ble det jo. Og godt tatt imot ble det og :) Enkelt og greit! Tok utgangspunkt i oppskriften på skjørtet i boka "Made by me". Det er laga i velour, med litt pynt på den ene sida. Fint å svinge seg i, fint å leke i, fint å pynte seg med!

fredag 23. september 2011

En body til snuppa og en i gave til en ny liten prins

Denne bodyen er til snuppa mi. Størrelse 92, stoff fra cetho og ribb fra stoff og stil. Mønsteret er eget, brukte en annen body som utgangspunkt. Syns den ble stilig, men ser litt forbedringer på kantene rundt. Ribb blir litt for tykt syns jeg. Vanskelig å få det fint til. I alle fall for en nybegynner!
 Denne bodyen er en gave til en liten mann som er litt over 1 uke gammel nå. Brukte mønsteret til zeeglet, i str 68. Det fungerte veldig bra, et godt og enkelt mønster. Syns denne bodyen ble veldig fin, og kantene ble bedre på denne. Fortsatt ribb, som er tykt å bruke rundt kantene. Stoffene er fra de samme stedene som den andre. 
 På denne er det lukking bak, og det ser bra ut. Håper mottakeren og mamman liker den! 


Jeg har kjøpt meg 2 tvillingnåler, for å få fine kanter. Men hver gang knekker nåla. Så nå gidder jeg ikke mer. Veldig skjøre nåler altså! Lurer på om jeg burde prøve en større størrelse. Men vi får se. Har ikke råd til å kjøpe flere nye nåler til hvert prosjekt...

Uansett, bodyer er laga og jeg er fornøyd jeg!

fredag 16. september 2011

Body mønstre..

Neste prosjekt er body! Har et mønster i str 68 og holder på å lage et i str 92. Vanskeligere enn bukse for å si det sånn :) Men gleder meg til å prøve meg på body altså. Den ene skal bli gave, den andre blir til snuppa. Skal lage den til snuppa først, slik at jeg kan prøve og feile... Wish me luck!

Vet ikke hvor mye sying det blir denne helga, for snuppelura har feber og er ikke helt i slaget. Håper hun kommer seg, så vi kan nyte litt helg. Hvis ikke blir det innekos og kakao imorgen. Det må pasienten få!

torsdag 15. september 2011

En bukse til lille frøken



Fargene blir ikke bra på bildet, men det er den samme lilla isolien som knytebuksa, med turkis ribb fra en butikk i nærheten her. Ganske fornøyd. En deilig joggebukse.

Burde egentlig sy noen gensere til henne, men det er litt mer tiltak merker jeg. For vil gjerne ha glidelås i den, og det har jeg ikke sydd i en genser før! Vil tro det er ganske vanskelig. Men en bukse er i alle fall klar til bruk!

En knytebukse og en (forferdelig) pysj

Litt sying innimellom når formen er ok, og tilslutt blir det ferdige ting. Nå har jeg prøvd meg på en egen versjon av Jubels knytebukse, fra boka Made by me. Måtte lage den større, og jeg er ikke så flink til å holde meg til en oppskrift, så det blir litt egen vri. Er forsåvidt fornøyd, men syns den ble litt vid under armene, så jeg vil endre mønsteret til neste gang. Men snuppa syns den var fin og myk. Den er laga i isoli fra stoff&stil, men brun ribb også fra stoff&stil. Må si jeg syns det var veldig vanskelig å få ribben fin. Men har funnet ut at jeg vil kjøpe en tvillingnål, så får vi se om det hjelper litt. 
 Uansett en deilig bukse nå i høst og vinter. Og isoli-stoffet var mye lettere å jobbe med enn velour, syns jeg.
 Og jeg har laga en pysj. Trodde det ville bli litt stilig med dette mønsteret på en pysj, men det blir jo bare altfor mye!! Men den vil jo fungere uansett og det er det viktigste. Tok bare å laga et mønster etter en pysj, så jeg tror den blir grei nok. Ganske vanskelig å sy i stoffer som er veldig stretchy! Og nok en gang vanskelig med den ribben i toppen...

mandag 12. september 2011

Litt flere bilder av tunikaen



Tunikaen som har lommer! De ble ikke spesielt bra, men nå vet jeg litt bedre hvordan jeg vil gjøre det til neste gang :) Snuppa ble veldig fornøyd i alle fall, og syns det var en fin kjole. Skal lage en til, men litt bedre lommer (håper jeg), og en anna type hals. Så får vi se hvordan det blir! Ellers trenger snuppa nye pysjer, bukser og gensere. Så nå vaskes litt tøy, så får vi se hva jeg får gjort denne uka.

torsdag 8. september 2011

Symaskin som klikker!

LIKER IKKE

Den bare tuller seg i dag. Kjedelig. Det værste er at jeg ikke skjønner hva som er galt. Undertråen bare floker seg, hele tida. Og jeg holder på med en ny, liten sak til Lea. Den blir ikke ferdig ikveld. Æsj. Får legge hendene på maskina og be om at den fungerer helt fint imorgen. Vil bli ferdig.

tirsdag 6. september 2011

Boka "Made by me" er inspirerende!

Jeg har kjøpt blogg-boka "Made by me", og jeg ser i den hele tida. Kjøpte den igår, og har fått sett godt på flere av prosjektene i boka. Det er spesielt kjola til Klinkekult og buksa til Jubel jeg har bestemt meg for at jeg må lage i nærmeste fremtid. Men det er mye mer jeg vil lage, må bare ta det litt på sikt. Boka liker jeg veldig godt!

Har tenkt ut noen ting jeg gjerne vil lage. En tunika i velour til snuppa, buksa til Jubel og noen gaver. Det tror jeg blir bukser, men vi får se :)

Håper å få brukt symaskinen en av dagene. Kanskje klippe til litt stoff ikveld.

søndag 4. september 2011

Bilder av joggedressen på snuppa



Bildene ble ikke så bra i dag heller, men de er på og snuppa er fornøyd altså. Litt lang i beina, men alt jeg lager er litt langt i beina. Noe å vokse i er jo vel og bra :) Jeg er veldig fornøyd med genseren, og har funnet noe jeg vil forandre med buksa. Veldig brukbart! Kunne tenke meg en selv, men det hadde ikke sett veldig bra ut.. Syns forsåvidt stoffet var litt vanseklig å sy i, da det er veldig stretchy, men regner med jeg får det bedre til etterhvert. Nå er det bare å pønske ut et nytt, artig prosjekt.

lørdag 3. september 2011

Tenk, en joggedress til snuppa er blitt til..

..og den er faktisk laga av meg!!



Skal ta mye bedre bilder imorra når det er lyst. Vanskelig når det er mørkt. Siste bilde er av snuppa med genseren på, før ribben i halsen er sydd på. Syns den så veldig bra ut på! Men gleder meg til å se hele på imorra. Hun var i alle fall veldig fornøyd med den, og syns den var deilig myk! Det er bra.

Stoffet er velour og ribb fra stoff og stil. Lilla med grønnblåturkisaktige kameler på. Ganske stilig, og jeg syns det passa greit med blå ribb. Tror det blir en deilig joggedress i høst og vinter :)

Holder på med genser-prosjekt

Satser på at jeg kan vise det her i løpet av kvelden. Spent på hvordan passformen blir...